Våldsamma upplopp i Linköping och Norrköping – staten måste återupprätta ordningen på gator och torg!

Vi möts i nyhetsinslagen av rapporter om våldsamma upplopp i Linköping och Norrköping efter genomförandet av en tillståndsgiven allmän sammankomst. Polisen klarade inte av att stoppa upploppen utan retirerade för att lugna ned situationen. Tre poliser skadades lindrigt och fick föras till sjukhus.

Helt sanslösa klipp sprids. Om hur polisbilar sätts i brand. Stenkastningar och attacker på såväl poliser som räddningstjänst.

Sverige måste klara av att upprätthålla den inre ordningen.

Som Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver på sin facebooksida:

”Är det mer resurser som krävs måste polisen få det. Är det nya verktyg som krävs, måste polisen få det. Är det andra arbetsmetoder som måste prövas, pröva dem.

En sak är klar: När polisen tvingas retirera och lämna stenkastande och raketskjutande vandaler hoppandes på polisbilars tak – eller överge räddningstjänsten utan beskydd – då är balansen i rättssamhället allvarligt rubbad.”

Som vanligt uttalar sig socialdemokraternas regeringsföreträdare och konstaterar att det är ”oacceptabelt”.

Ord utan mening.

Polisen måste ges de resurser som krävs. Polisen måste få de verktyg som krävs för att inte behöva retirera, utan tvärtom vara de som går vinnande ur konfrontationen med de kriminella ligisterna.

Moderaterna kommer att leverera det som krävs, efter vi vunnit valet i september.

Återupprätta ordningen på våra gator och torg!