Moderaterna i Umeå välkomnar uppgifterna om AB Bostaden!

VK har på vk.se i två dagar skrivit om AB Bostaden.

Idag på eftermiddagen finns en artikel på vk.se där styrelseordföranden i AB Bostaden, Bernt Andersson (S), bekräftar uppgifterna om planer på försäljning av en del av fastighetsbeståndet. Även VD Jerker Erikson intervjuas om affären. För hyresgästerna kommer det inte ske några förändringar. På måndag kommer ärendet upp till behandling på politikens bord.

Jag vill bara understryka att Moderaterna i Umeå välkomnar detta besked från AB Bostaden! Detaljerna får jag återkomma med kommentarer om på måndagförmiddag, då vi haft styrelsemötena.

Inriktningen på det här är precis vad vi har efterfrågat. Frågan har också debatterats intensivt under senare år. Det är bra för Umeå, det är bra för AB Bostaden som nu får bättre ekonomiska möjligheter att klara av sina utmaningar med såväl ökade reinvesteringar som ambitionen att öka nyproduktionstakten av hyreslägenheter.

Från Moderat sida har vi under lång tid, tillsammans med övriga Allianspartier, kämpat för att detta ska ske i Umeå. Nu är vi där. Det blir tydligen en bra måndag.