Sexualbrotten mot kvinnor i Sverige ökar

Tvärtom vad som påståtts, så har våldet mot kvinnor i Sverige ökat. Detta måste tas på allvar! Jag skriver om detta i veckans nummer av Umeå Tidning. Insändaren bifogas nedan.

Sexualbrotten mot kvinnor ökar!

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) intervjuades nyligen i BBC om utvecklingen av sexualbrott mot kvinnor i Sverige. Hon påstod då att sexualbrotten mot kvinnor i vårt land minskar: ”När vi gör undersökningar om kvinnor som blivit utsatta för våldtäkt eller sexuella ofredanden kan vi se att nivån går ner, går ner, går ner.” Det var en ren och skär lögn!

Sexualbrotten mot kvinnor har ju mer än fördubblats. BRÅ presenterade nyligen en rapport ”Brottsutvecklingen i Sverige fram till år 2015”och där pekar trenden uppåt för anmälda sexbrott. BRÅ har konstaterat att ”i absoluta tal har antalet anmälningar, antalet misstänkta, antalet (och andelen) personuppklarade sexualbrott och antalet lagförda sexbrott ökat markant under 00-talet. För de flesta av måtten handlar det om mer än en fördubbling på 15 år.”

Enligt den årliga ”Nationella trygghetsundersökningen” har andelen kvinnor som utsatts för sexualbrott stigit från 1,1 procent (2011) till 3,0 procent (2015). Med andra ord en dramatisk ökning av sexualbrott mot kvinnor i Sverige bara de senaste åren.

Men var är upprördheten över denna lögn från arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)? Var är de återkommande massmediala reaktionerna? Nu tvingades Johansson i alla fall ta avstånd från sina egna uttalanden när bl.a. moderaten Elisabeth Svantesson reagerade, men det är oerhört allvarligt när en minister sprider sådana uppenbara lögner.

Kvinnorna i Sverige utsätts för fler sexualbrott – S/MP-regeringen borde ta detta på allvar!

Anders Ågren

Förbundsordförande, Moderaterna i Västerbotten