Det handlar om att få genomslag för Moderaternas och Alliansens politik!

I dagens DN skriver vår partiledare Anna Kinberg Batra om varför Moderaterna vill gå fram med en gemensam Alliansbudget så fort som möjligt. Jag och Moderaterna i Västerbotten delar denna uppfattning om gemensam Alliansbudget till 100 procent. Det har under lång tid funnits ett utbrett missnöje runt om i landet med att vi avstått från denna möjlighet. Att det ens ska behöva skrivas – om varför M vill lägga fram det gemensamma budgetförslaget – visar ju möjligen vilket bisarrt politiskt debattklimat vi har i vårt land.

Att det ledande oppositionspartiet vill lägga fram oppositionens politik målas upp som något suspekt! Att vi faktiskt har möjlighet i riksdagen att stoppa S/MP-regeringens skadliga politiska förslag, som införandet av kilometerskatt, flygskatt, höjda inkomstskatter m.m. Likaså finns det en möjlighet i riksdagen att få igenom rejäla satsningar på polisen, satsning på skolan, förbättrad konkurrenskraft!

Varför ska vi INTE försöka få igenom Alliansens politik? Varför ska vi tillåta S och MP att försvaga Sverige?

Precis som Kinberg Batra konstaterar, så finns det ingen anledning att vänta med nödvändiga reformer tills efter valet 2018: Jag söker mandat för en alliansregering och vill leda en sådan efter nästa val. Men vi kan inte vänta till dess med att genomföra vår politik. Att avvakta med nödvändiga reformer till efter valet 2018 försvagar Sverige. Vi ska inte avstå från att lägga fram de förslag som behövs av rädsla för hur andra partier skulle rösta. Därför vill Moderaterna att alliansen så snart vi kan går fram med en gemensam budget. Tillsammans kan vi börja vända Sverige rätt.