"EU-migranter tvingas flytta"???

Läser en artikel på vk.se med den missvisande rubriken “EU-migranter tvingas flytta”.

Enligt svensk lag är det inte tillåtet att utan tillåtelse bosätta sig på annans mark, varken på kommunal eller privat mark. Men i Umeå har vi problem med att s.k. EU-migranter gör just detta. Därför agerar numera polisen och åtgärdar detta, utan att kommunen måste gå omvägen via Kronofogdemyndigheten och begära avhysning.

De som bosätter sig på detta sätt gör sig skyldiga till ett brott. De “tvingas” inte flytta av den enkla anledningen att de inte har någon rätt att bo där överhuvudtaget. De blir avhysta då de inte följer svensk lag.

Ändå mer märkligt blir det när man läser vidare i artikeln och ser att ordföranden i föreningen “Hjälp Västerbottens tiggare” förklarar att de mellan 30-40 migranterna har bott där sedan i somras.

Sedan i somras? Ok. Men efter tre månader har de inte rätt att vara kvar i Sverige och ska i så fall utvisas. Varför kan aldrig media ställa de uppenbara följdfrågorna – hur kommer det sig att de är kvar, när de borde utvisas efter tre månader? Hur kan det komma sig att detta brott har accepterats i över sex månader?