Positivt besked om framtida höghus-planer på Ön!

Efter förmiddagens debatt där jag hade interpellerat om AB Bostadens planer för byggnationer på Ön, så har vi fått vissa viktiga klargöranden. De har ju uppstått viss osäkerhet efter tidningsskriverier i bl.a. VF.

1. Umeå kommun har inte givit några politiska signaler om att AB Bostaden bör överge sina planer att bygga höghus på Ön.

2. Det finns inget i den antagna fördjupade översiktsplanen för Ön som hindrar höghus, annat än att man talar om en snitt höjd för hela områden på 5-6 våningar. Men det är ett genomsnitt, märk väl.

3. Från den politiska majoritet som röstade för den nya fördjupade översiktsplanen för Ön, så välkomnar vi att man bygger högt. Vi ser positivt på förtätning.

4. Ordföranden i AB Bostaden, Bernt Andersson, har förklarat från talarstolen att de kommer att bygga så högt som det går. BRA!

Efter dagens fullmäktige kan det inte råda några tvivel om vad Umeå kommuns uppfattning är beträffande den norra delen på Ön. Att bygga höghus är inte bara möjligt, det är dessutom önskvärt. (vilket i sak inte står i motsatsställning till en variation av hushöjer på Ön)

Bugg högt, bygg tätt, bygg STAD!