2010 är det dags att rösta bort socialdemokraterna

Är nere sista dagen i Stockholm och nu är det strax dags för gruppmöte och Alliansträff. Därefter styrelsemöte med SKL.

Nästa tisdag ska vi få en redogörelse i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott över den externa utredning som genomförts om huruvida Umeå kommun, via sina bolag eller förvaltningar, gör sig skyldig till osund konkurrens. Och i de fall sådant gått att påvisa ska vi få förslag på hur det kan undanröjas. Det här är en viktig utredning, och det är bra att vi nu får se resultatet. Ofta har vi fått höra från lokala företagare att kommunen gör si eller så – om detta stämmer ska vi nu så klart se till att åtgärda det.

Utredningen om osund konkurens är ett krav som vi i Allians för Umeå har drivit länge. Tillsammans med andra förslag om inrättandet av en företagslots, införande av utmaningsrätt för privata företag av kommunal verksamhet, ökad entreprenadupphandling etc så har Alliansen lagt en god grund för ett bättre företagsklimat.

Men de styrande socialdemokraterna avfärdar tyvärr de flesta av våra förslag. Vill man få en riktig förändring på detta område så krävs det ett maktskifte.

I september 2010 kan umeborna rösta för förändring även i Umeå. Det är dags att byta ut socialdemokraterna!