Filmcensur, Reinfeldt ökar & Sahlin rasar.

Först en glädjande nyhet: Tydligen är den svenska filmcensuren på gång att avskaffas. Sverige är väl en av de få demokratier i världen som haft statlig filmcensur, och det hör verkligen inte hemma i en rättsstat. Nu har i och för sig censuringreppen varit i stort sett obefintliga de sista decennierna, men då borde det heller inte vara något problem att låta filmcensuren gå i graven formellt.

Förtroendet för Mona Sahlin rasar nu på bred front, medan förtroendet för statsminister Fredrik Reinfeldt har skjutit i höjden. På många håll i landet talas det tydligen bland socialdemokrater om huruvida Mona verkligen kan sitta över valet 2010, eller om hon borde bytas ut innan. Intressant.

Svenska folket har fått frågan om vem av Reinfeldt och Sahlin som är bäst på att: Leda regeringens arbete, företräda Sverige utomlands, skapa majoritet för sin politik i riksdagen samt ingjuta hopp om en bättre framtid. I alla kategorier tappar Sahlin stort medan Reinfeldt ökar.

Ja, när sakpolitiken äntligen kommer i blickfånget så ökar Alliansen. Och när den pågående globala finanskrisen slår in över Sverige så prövas ledarskapet i alla partier.