MUF-stämman i helgen – stort grattis till den nyvalda styrelsen!

I lördags hade jag förmånen att tala inför stämmoombuden vid den gemensamma distriktsstämman för de moderata MUF-distrikten i Västernorrland och Västerbotten. Delar av stämmorna genomfördes såklart var för sig, men debatterna kring de olika motionerna var gemensam. Stämman genomfördes på First Hotel Dragonen i Umeå.

Så fantastiskt kul att träffa våra MUF:are. Det ger verkligen hopp inför framtiden. För egen del så började ju min politiska bana i Västernorrland, och jag var bl.a. ordförande i Örnsköldsviks MUF i slutet på 80-talet. Därefter har jag varit 1:e vice distriktsordförande i såväl MUF Västernorrland som MUF Västerbotten. Åren går.

Som företrädare för Moderaterna, och förbundsordförande i Västerbotten, så vill jag bara understryka att MUF betyder väldigt mycket för oss i partiet. Vi har haft ett mycket gott samarbete under en lång rad av år, och vi hoppas att det ska fortsätta så även framåt. Det är en styrka.

Ni kommer säkert ihåg att Moderaterna vann Skolvalet år 2022. Största parti både nationellt och regionalt här hemma i Västerbotten. Moderaterna fick dessutom 24 procent av rösterna i gruppen 22-30 år och bland förstagångsväljare röstade hela 26 procent på Moderaterna.

Det här är ingen ny trend. Det är uppenbart att unga röstar höger! En bra blandning av liberalism och konservatism är framtidens melodi.

Det var intressant att under dagen lyssna till debatterna och voteringarna som genomfördes.

Stort grattis till de nyvalda/omvalda distriktsstyrelserna!