Sälj Umeå kommuns lägenheter i Hemavan!

Idag hade vi uppe ett ärende i kommunstyrelsens arbetsutskott angående fyra lägenheter som Umeå kommun uppenbarligen äger (!) i Hemavan. Tydligen inköptes de år 1987 för att kunna erbjuda kommunens anställda möjlighet att hyra “fjällstugor” till låga priser.

Nu måste lägenheterna renoveras till höga kostnader och förslaget från tjänstemännen var att istället sälja de fyra lägenheterna. Ett mycket vettigt förslag! Umeå kommun ska inte äga lägenheter för semestersyfte – varken i Hemavan, på Gotland eller i Thailand för den delen. Dessutom är det bara en procent (!) av de anställda som under årens lopp har haft möjlighet att utnyttja lägenheterna. Vill man hyra lägenhet eller stugor finns det ju privata uthyrare.

Umeå kommun har ju redan idag en begränsad budget för renoveringar av alla lokaler där vi har ordinarie kommunal verksamhet. Att då satsa pengar på att fortsätta äga lägenheter i Hemavan är en uppenbart felaktig prioritering.

Tyvärr ville inte Socialdemokraterna gå på tjänstemännens förslag och avgöra ärendet idag samt sälja lägenheterna, utan valde att återremittera ärendet till personalutskottet för ytterligare synpunkter.

Moderaterna yrkade på att ärendet skulle ha avgjorts idag, och att lägenheterna skulle säljas.