Numera även på Snapchat

Jag ska väl börja med att skriva att inlägget inte är något aprilskämt. Jag vidhåller min linje att inte ägna mig åt sådant som politiker. Så var det sagt.

Däremot tänkte jag skriva om att jag numera finns på en ny arena (för egen del) gällande sociala medier: Snapchat. Vi får se hur det utvecklas. Jag registrerade mig där för några dagar sedan, och ni kan följa mig under användarnamnet: anders.agren

Det finns fördelar och nackdelar med sociala medier. De kan fylla olika funktioner beroende på hur de används, och deras betydelse kan skifta över tid. Vem vet vilka av de sociala medier som idag är populära som fortfarande finns om låt oss säga 5 år? För egen del använder jag i varierande grad Instagram, twitter, facebook och bloggen. Började tidigare med Tumblr och Flickr, med det har jag mer eller mindre lagt ned sedan något år tillbaka. Sedan har jag märkt att det finns en och annan som har synpunkter på mina uppdateringar och vad man egentligen borde ha för uppdateringar. Det kan vara att jag skriver för mycket om politik, att jag skriver för lite om politik, att jag inte ska lägga upp träningsbilder, att jag inte ska lägga upp bilder på vilken/vilka böcker jag för tillfället läser….. Ja, slutsatsen är att oavsett vad man gör så är det alltid någon som hittar något som är fel. Därför bryr jag mig inte om sådant. Det bästa och mest vettiga råd man i det läget kan ge till vederbörande är – om du inte gillar det hela, sluta följ mig. Ingen är tvingad att följa mina uppdateringar.

I senaste utgåvan av boken “Grattis! Du är förtroendevald” från 2014 av fd chefredaktören på Dagens Samhälle Lena Hörngren finns det ett helt kapitel om sociala medier och politiker. Jag var – och är – glad över att vara den politiker som i boken fick utgöra exempel på hur en förtroendevald politiker kan använda sociala medier i dagens mediesamhälle. För att komma ut med sitt politiska budskap, men samtidigt varva det med personliga uppdateringar utan att bli för privat.

Jag tror att det är viktigt att som politiker alltid vara öppen för nya möjligheter, ny teknik och nya sätt att kommunicera med väljare. Allt färre unga använder tex Facebook, som numera blivit en plats för de äldre. Snapchat är något som används av framförallt de yngre även om det verkar kunna vara på gång att ändras. Som politiker tycker jag att det då är rimligt att även jag finns där.

Det finns politiker som väljer att knappt synas i sociala medier. Som verkligen ligger lågt. Det är också ett val. Jag har valt en annan väg.