Lindberg (S) har svårt att ge besked om tiggarna. Inte ok.

Nu på förmiddagen hade vi uppe frågan om tiggarna i Umeå, och huruvida kommunen ska finansiera eller ordna boende åt dem. Detta efter en enkel fråga som jag hade väckt vid dagens sammanträde.

Moderaternas linje är tydlig. Det är INTE ett kommunalt ansvar. Varken att ordna boende, finansiering för det, skolgång eller något annat för den delen. Annat än ev akut bistånd enligt lagstiftningen.

Men när jag ställde frågan till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S), så duckade han för frågan. TRE gånger. Hans enda svar var att det utreds, samt att kommunen inte ska ställa upp med uppställningsplats för husvagnar. Ja, det sista är ju bra. Men det är ju bara en ytterst liten del. Det kan ju innebära att kommunen väljer att ta ansvar för övrigt boende: kommunal camping för tiggare, uthyrning av boendeplatser, moduler, hotellrum etc etc.

Hur kan det vara så svårt att svara på en enkel fråga?

Hans Lindberg (S) måste börja tala klarspråk. I denna fråga liksom övriga aktuella frågor. Har han problem att bestämma sig, så kan han ju be om råd från oss moderater!