De rödgröna hotar Umeås flygförbindelser!

Umeås flygförbindelser hotas allvarligt av Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

Om de vinner valet vill de stänga (!) Bromma flygplats: Detta är oerhört allvarligt! Det kommer att drabba Umeås viktiga flygförbindelser med Stockholm, och vidare till Göteborg, Malmö och ut i världen.

På område efter område uppvisar de rödgröna sin tillväxtfientliga politik! Så se till att rösta i höst, och rösta på något av Allianspartierna!

 

Från Dagens Industri:

“Vid ett maktskifte i höst kan Bromma flygplats, som är Sveriges tredje största, läggas ned. Mp och V driver på stenhårt i frågan och även S är öppet för en stängning. Med strax över 2 miljoner resenärer årligen är Bromma flygplats, som bara ligger några kilometer från Stockholms innerstad, en av landets största flygplatser. Statliga Swedavia, som  är ägare, har inlett en omfattande uppgradering av flygplatsen. Totalt räknar de med att investera över 1 miljard kronor. Samtidigt har stadens politiker helt andra planer. Den enorma bostadsbristen i Stockholm kräver att vi tar den här marken i anspråk. Den trafik som i dag går på Bromma kan flyttas över till Arlanda”, säger Daniel Helldén, oppositionsborgarråd för Miljöpartiet i Stockholm.”