Företagande är grunden för fortsatt tillväxt i Umeå!

I dagens pappersversion av VK har jag fått följande insändare publicerad:

 

Företagande är grunden för fortsatt tillväxt i Umeå!
 
Det är positivt att Umeå växer. Det är positivt att invånarantalet nu vuxit till nästan 115.000 invånare. Det finns också goda möjligheter till fortsatt befolkningstillväxt, men det kräver en politik som uppmuntrar företagande och tillväxt.
 
Personligen är jag djupt bekymrad över konsekvenserna av det politiska samarbete som nu inleds mellan socialdemokraterna och vänsterpartiet i Umeå.
 
En grundförutsättning för att Umeå ska fortsätta växa och vara en attraktiv kommun är ju nämligen att det finns jobb. Jobb, som innebär att fler kan flytta hit och färre som behöver flytta p.g.a. att det saknas arbetstillfällen i vår kommun. Vänsterpartiets negativa inställning till privata företagare och investerare är allmänt bekant. Det har också understrukits nyligen av utfall dels mot Balticgruppen, dels mot de planer som Bäckbacka AB har med nytt äldreboende på Backenområdet. Detta är förmodligen bara början.
 
Tyvärr verkar historien upprepa sig. Vi minns hur det gick förra gången när S och V styrde tillsammans år 1998-2002. Kommunen präglades av en i många delar företagsfientlig politik och vi fick då se en stagnerande befolkningsutveckling.
 
En grundförutsättning för att det ska finnas arbete för alla är ett gott företagsklimat. Ett stort ansvar för att kommen ska kunna utveckla ett bra företagsklimat ligger hos de styrande kommunpolitikerna och där står Umeå idag inför en stor utmaning. Vänsterpartiets inflytande är ett uppenbart hot mot Umeås fortsatta tillväxt.
 
Anders Ågren
Kommunalråd (M)
Umeå