Öppet bråk mellan Sjöstedt/Holmlund och Miljöpartiet i länet

Något mycket märkligt utspelar sig just nu.

Det finns en oskriven lag – en hederskodex – inom politiken att inte blanda sig i andra partiers interna förehavanden, exempelvis vilka som står på valsedeln, vilken ordning de står i, vilka som nomineras till styrelseuppdrag och ordförandeposter etc.

Själv kan jag ha uppfattningar om diverse kandidater inom andra partier, men jag skulle ALDRIG komma på tanken att lägga mig i kryssningsstrider och nomineringsprocesser. Men exakt detta sker nu inför öppen ridå i det rödgröna lägret i Västerbotten.

På respektive blogg har Jonas Sjöstedt (V) och Lennart Holmlund (S) tagit ställning för enskilda kandidater på Miljöpartiets riksdagsvalsedel. Observera. Detta gäller alltså tre partier som är på samma sida och inom samma block. Både Sjöstedt och Holmlund uppmanar väljarna att ta ställning för en viss kandidat, och Holmlund går så långt att erbjuda en av dem medlemskap (!) i socialdemokraterna om denne inte får väljarnas stöd.

Detta rör sig om tre partier som vill regera tillsammans. Och nu pucklar två av partierna på det tredje.

Trots att Miljöpartiet tillhör "motståndarlaget" så skulle jag aldrig komma på tanken att lägga mig i deras interna förehavanden. Det är en fråga om hyfs i politiken. Hyfs, som Sjöstedt och Holmlund uppenbarligen struntar i numera. Mycket anmärkningsvärt.