Ingen ursäkt och hetsjakten fortsätter……

I dagens VF vidhåller Lennart Holmlund sitt påstående att centern är ett högerextremt parti. Han har inga som helst planer på att be om ursäkt:

Ur VF: "Nej, varför skulle jag göra det? Jag står för vartenda ord. Centerpartiet har rört sig långt ut mot höger när det gäller arbetsrätt och synen på facket. Det har blivit ett högerextremt parti i en del frågor, säger Holmlund till VF."
 

Om centerledaren Maud Olofsson säger han vidare: -Maud Olofsson har inte gjort något i politiken.

Tja, vad ska man säga? Vissa hade hoppats att Holmlund uttryckt sig slarvigt eller oöverlagt sin blogg, och att han nu skulle ta tillfället i akt och korrigera sig. Men han viker inte en tum. Center ett högerextremt parti….. Skulle vara intressant att höra vad statsvetare säger om den kommentaren.

Tråkigt också att den socialdemokratiska hetsjakten mot Maud Olofsson fortsätter. Maud är en värdefull tillgång för Västerbotten och Umeå, och hon är en uppenbar nyckelaktör i regeringen.

Holmlund borde be dubbelt om ursäkt – dels till cenetrpartiet för påståendet om högerextremism, dels till Maud Olofsson personligen!