Varför svek miljöpartiet Sofiehemsskolan?

Igår inträffade något märkligt. Efter en lång debatt stod det klart att Sofiehemsskolan kunde räddas av en majoritet av partierna i fullmäktige. Endast (S) och (V) var förespråkare för att skolan skulle stängas.

Därmed fanns det hopp. Mer pengar till för- och grundskolenämnden, och ett uppdrag från Alliansen till nämnden att ompröva nedläggningsbeslutet utifrån nya förutsättningar med mer pengar. Det enda som krävdes var att ledamöterna från moderaterna, centern, folkpartiet, kristdemokraterna, rättvisepartiet och miljöpartiet skulle rösta på det förslaget.

Alla gjorde som de skulle, med ett undantag.

Miljöpartiet valde att lägga ned sina röster i den avgörande voteringen. Resultat: Socialdemokraterna och vänstern vann, och Sofiehemsskolan förlorade. Trots att mp sade sig vilja rädda skolan.

Lennart Holmlund (S) och hans gäng var naturligtvis lyckliga över segern i omröstningen. Så lyckliga och nöjda, att Holmlund kände sig tvungen att i efterhand på bloggen försvara gruppledaren för Miljöpartiet, Alireza Mozahafi, och hävda att denne utsattes för "vuxenmobbing" och "trakasserier" under debatten.

Allvarligt? Att poängtera konsekvenserna av miljöpartiets agerande kallas alltså för "vuxenmobbing"? När Lennart Holmlund börjar ta dessa ord i sin mun så har det nog gått inflation i begreppet vuxenmobbing.

Frågan är vilket pris (S) har tvingats "betala" för att miljöpartiet svek sin linje och nu istället medverkade till en nedläggning av skolan.

Men kampen för Sofiehemsskolan går vidare.