Holmlund (S) talar (skriver) i nattmössan

Lennart Holmlund (S) skrev i en blogg för nån dag sedan om Alliansens förslag om skattesänkningar i Umeå m.m.

 

Jag kan konstatera att Umeå kommun mycket väl har haft möjligheten att sänka den höga kommunalskatten under en lång rad av år, då Sverige och övriga världen befunnit sig i en strålande högkonjunktur. Men det har inte (S) i Umeå gjort utan har valt att låta kommunen gå med stora överskott år efter år istället. Med följden att umeborna fått mindre pengar i plånboken år efter år. Nu befinner vi oss i en global ekonomisk kris och självfallet påverkar detta även Umeå kommun, och möjligheterna att sänka skatten i just detta läge. Men ambitionen att på sikt sänka skatten måste ligga kvar, vilket den också gör i Alliansens budgetförslag.

 

Avslutningsvis påstår att Lennart Holmlund att regeringens politik med sänkta skatter drabbar kommuner och landsting och den verksamhet som bedrivs där.

 

Suck.

 

Det finns ingen svensk regering som har gett så mycket pengar i bidrag till kommuner och landsting som den nuvarande Alliansregeringen. Aldrig tidigare har staten gett så mycket i statsbidrag som nu, till kommunerna och landstingen.

 

Trots att vi befinner oss i en ekonomisk kris och lågkonjunktur som jämförs med depressionen på 30-talet, så lyckas Alliansregeringen prioritera välfärdens kärna. Och samtidigt värna stabila statsfinanser.

 

Men det vill såklart inte sossarna låtsas om.