Avhoppets orsak….

Karin Nilsson-Sandqvist (S) i Vindeln, med uppdrag som bland annat vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden hoppar av. Efter 20 år i politiken.

Den officiella förklaringen är att hon tagit illa upp av en M-blogg där hon indirekt jämfördes med Stalin. Och detta har då resulterat i det dramatiska avhoppet. Om det skulle vara så vore det högst olyckligt. Vi ska undvika personangrepp. Sundling har också bett om ursäkt.

Men mina källor inom socialdemokratin säger något helt annat. Att avhoppet beror på att hon har blivit petad. Att hon som främsta s-företrädare, efter 20 år i politiken, har blivit bortröstad från arbetarkommunens styrelse i Vindeln av partikamraterna. Detta ska ha skett vid årsmötet i våras. Misstroendet internt var alltså så stort att hon har blivit bortröstad av sina egna.

Och då var det ju bara en fråga om veckor innan hon skulle hoppa av sina kommunala förtroendeuppdrag. Samtidigt räddar man ansiktet för såväl partiet som sin företrädare genom att försöka flytta fokus till en moderat fritidspolitiker.

Men det är det ju ingen som säger officiellt……