Årsmöte, rödgrönt och Sekab

Igår hölls årsmöte med Umeå Centrala moderatförening, vilken är länets största m-förening. Alla val skedde enligt valberedningens förslag och i full enighet. Katja Isacsson fick förnyat förtroende att leda föreningen.

Läser att den rödgröna oppoisitionen nu enats om att sikta på ett gemensam program inför valet 2010. Bl.a. ska tillsättas arbetsgrupper för ‘klimatkrisen’ och ‘jobbkrisen’. Jo. Och vi vet de rödgrönas recept för det: klimatet ska räddas genom att man avskaffar kärnkraften, vilket strider mot allt sunt förnuft. Och jobben ska räddas genom att höja SKATTEN just på arbete. Blir det mer jobb av en sådan politik?

Avslutningsvis hörde jag att SVT idag skulle köra något om Sekab, och jag har inte hunnit se det själv. Moderaternas uppfattning är att Umeå kommun aldrig skulle ha gått in i Sekab som delägare via det kommunala bolaget Umeå Energi (det är inte på något sätt en kommunal uppgift), och att vi nu följaktligen ska dra oss ur bolaget snarast möjligt.