Tillbaka i Umeå och kärnkraften

Är tillbaka i Umeå efter ett besök till Helsingfors. Vi var lite bekymrade ett tag nere på Arlanda i eftermiddag då vi såg att ett antal flygturer blev inställda och många andra var försenade, men planet kom i väg 20 minuter försenat så det var ändå helt ok.

Nu har jag gått igenom posten, läst tidningarna och försökt komma ikapp.

Kan återigen bara glatt konstatera att det är en unik uppgörelse som de fyra Allianspartierna lyckats skriva under. Kärnkraften är bra både för miljön, jobben och ekonomin. Förhoppningsvis kan även socialdemokraterna komma över på de tillväxtvänliga partiernas sida så att det blir en blocköverskridande uppgörelse. För nu är Alliansregeringen, de tunga fackförbunden och arbetsgivarorganisationerna på samma sida. På motståndarsidan hittar vi Mona Sahlin, vänsterpartiet och miljöpartiet. Vill verkligen socialdemokraterna vara med i ett sådant lag??