När får vi se VK och VF:s ledarsidor med mikrobloggar?

Det är ju ingen hemlighet att jag INTE är den som ligger längst fram i teknikutvecklingen, men jag försöker hänga med litegrann i alla fall.

Efter att på senare tid har tittat in på såväl Facebook och nu även Twitter och Bloggy, så är ju frågan befogad: var är VK:s och VF:s ledarsidor? Hade ju varit intressant att följa även dem på exempelvis twitter. Visst var det socialdemokraten Hartman som frågade detsamma för ett tag sedan?

Bifogar ett urklipp från en artikel idag på Expressens nätupplaga om just detta fenomen:

Allt fler läser ledarsidan via Twitter
Allt fler följer nu Expressens ledarsida via mikrobloggen Twitter. Här gör ledarredaktionen korta kommentarer och tipsar om texter på Expressens sajt.
– Mikrobloggar är det snabbast växande kommunikationssättet på nätet just nu. Expressens ledarsida måste vara en del av den utvecklingen om vi ska fortsätta vara en ledande opinonsbildningskanal, säger Anna Dahlberg, politisk redaktör för Expressen.

Möjligheten att uttrycka sig på bara 140 tecken lockar allt fler. Snabba uppdateringar och länkar till intressanta sajter blir beroende framkallande. Du väljer själv vilka flöden du ska följa – kompisarna, kollegorna, nyhetsmedier eller kända bloggare. Mikrobloggen är inte ny, men de senaste dagarna har uppmärksamheten om exempelvis Twitter.com och svenska Bloggy.se gjort att antalet användare ökat.

Ny publik
Karin Olsson, redaktionssekreterare, förklarar varför Expressens ledarsida etablerat sig här på Twitter:
– Mikrobloggandet ger en unik möjlighet att på sekunden nå ut med ledarsidans budskap till både våra läsare och till politiska aktörer, som partier, lobbyister och inflytelserika bloggare. Dessutom upptäcker en ny publik oss på Twitter.’