Folkets förtroende samt lite Umeanda i praktiken :)

Starkt stöd för moderat politik
Ekonomi och sysselsättning är nu de frågor som väljarna tycker är viktigast och här har moderaterna enligt en undersökning från Skop ett högt förtroende. Under brinnande finanskris och en flod av varsel har Skop frågat svenska folket vad de tycker om de olika partiernas politik och idéer.

När det gäller Sveriges ekonomi anser 52 procent av väljarna att moderaterna har bäst politik. Motsvarande stöd för socialdemokraterna är 34 procent. När frågan ställs direkt om vilket parti som har bäst idéer för att hantera finanskrisen anger 58 procent moderaterna och endast 32 procent socialdemokraterna. Det är egentligen inte förvånande. Regeringen agerar lugnt och stabilt, samtidigt som man sjösätter det mest omfattande stimulanspaketet i hela Europa. Samtidigt finns det finns noll ledarskap hos socialdemokraterna just nu. Mona Sahlin har ju inte direkt starkt stöd internt och hennes kaotiska agerande när det gäller vänstern och miljöpartiet är ju inte heller förtroendeingivande.

Umeandan?
Med jämna mellanrum brukar det i den offentliga debatten här i vår kommun hänvisas till den s.k Umeandan – d.v.s. att partierna i Umeå gör upp över blockgränserna för att hitta de stabila lösningar som är bäst för staden. Detta förhållningssätt har en lång politisk historia i Umeå och samarbete ses som något positivt.

Kanske var det då ett uttryck för Umeandan i praktisk handling som inträffade tidigare i veckan. Det vill säga när jag fick oväntat besök av en lokal socialdemokrat, som innan vi drack kaffe hjälpte mig att bära ner kartongerna med julprydnader i källaren?!? Den hjälpen tog jag tacksamt emot. Praktiskt samarbete över parti- och blockgränserna 🙂

Och nu ska jag strax ut och fika på stan med en företrädare för ett av de rödgröna partierna. Umeanda i högt tempo!

Ha en fortsatt trevlig helg!