Nytt hopp för skidanläggning på Vallberget

Ny vecka, nya möten. Börja morgonen med månadens viceordförandeträff med Allians för Umeå. Därefter blir det bl.a. en sväng upp på landstingshuset och sedan ett besök i Övik över dagen, men kommer tillbaka preliminärt kl. 23.00.

Ser på Västerbottensnytts hemsida att det finns nytt hopp för planerna på skidanläggnng på Vallberget. Det har ju dessvärre blivit en långbänk och planerna har funnits i tio år men har av olika anledningar inte blivit av.

Vi i Allians för Umeå har föreslagit att kommunen ska gå in som delfinansiär med ett driftsbidrag just för att det vore en strategisk satsning för regionen att få en ny toppmodern anläggning på Vallberget. Föreningen som står bakom planerna är nu redo att lämna in en ansökan till Nutek och vi får hoppas att den går igenom, så att de totala kostnaderna då blir lägre. Backen kan då tas i bruk säsongen 2010/2011. En ny slalombacke på Vallberget vore ett lyft för Umeå!