Ständiga överklagningar ett mot Umeås tillväxt!

Strax bär det av på företagsbesök med näringslivs- och planeringsutskottet, vilket är en del i den handlingsplan som kommunen antagit för att förbättra företagsklimatet – just att på plats träffa våra lokala företagare och såväl informaera sig om företagens behov som eventuella synpunkter på hur kommunen sköter sina åtaganden.

Överklagningar ett hot mot Umeås tillväxt!
Jaha, så var det dags igen. Nu har Naturskyddsföreningen överklagat den del av vägpaketet som heter Norra Länken. Byggstarten som skulle vara i mars blir nu något försenad. För det är ju samtidigt ingen som tror att regeringen skulle säga nej till en vägplan som man redan beslutat sig för att satsa extra pengar på. Regeringen vill att Umeås ringled ska byggas och det snabbt!

Återigen ser vi att överklagningarna i Umeå hotar kommunens tillväxt och i detta fall skadar våra möjligheter att komma tillrätta med luftproblematiken i centrala stan. Överklagningsinstrumentet blir ett stort problem när det missbrukas som det gör i Umeå. I det här fallet har man desssutom bara lämnat in en överklagan utan att skicka med några argument och skäl. De ska visst komma senare….

Bra av LRF
Läser att LRF ska stödja Restaurang garaget, som utsatts för systematiskt skadegörelse, genom att gå dit i ett stort sällskap och helt enkelt äta mat. Det är ett mycket bra initativ. Jag har vänner som gjort detsamma. Vi ska inte låta huliganer terrorisera våra lokala företagare och näringsidkare.