Invigning av ombyggda flygplatsen idag

Är alldeles strax på väg ut till flygplatsen. Först har vi sammanträde bl.a. med Regionstyrelsen, men sedan gör vi avbrott för att närvara vid invigningen av den ombyggda flygplatsen i Umeå.

Jag har hört att man bl.a. ska flytta in restaurangen bakom säkerhetskontrollen och det är ju en förändring som varit länge efterfrågad. Hur som helst ska det bli spännande att se vilka förändringar iövrigt som man har gjort. Tyvärr finns det tydligen inte pengar till att göra så att flygresenärerna har tak över huvudet när man kliver av och kliver på flygplanen. Där finns det fortfarande förbättringspotential.

Umeås flygplats är en av våra viktigaste tillgångar. Med dess placering så att man tar sig in till centrum på fem minuter efter att ha klivit av planet. Vilka andra städer kan visa upp en sådan flygplats? En klar konkurrensfördel för Umeå!