Blåsigt, livstid och skyltsöndag

Bloggar från ett Stockholm som är grått och blåsigt. Regnet hänger i luften. Det har varit två hektiska dagar med det moderata framtidskonventet i Sollentuna, med intressanta diskussioner och omröstningar. De uttalanden som vi beslutade om finns utlagda på moderat.se för dem som vill närmare studera resultaten av arbetet.

Livstid
I gårdagens Aftonbladet krävde några mammor, vars barn mördats, att man ändrar lagstiftningen och bl.a. skärper straffen så att mördarna inte kan komma ut efter 6-7 år, vilket är fallet idag. Regeringen har aviserat lagändringar vilket så klart är bra, men jag tycker man är för feg. Självfallet borde livstid vara livstid. Likaså ska det inte finnas någon regler som säger att man ska dömas ‘snällare’ bara för att man inte hunnit fylla 21. Ett mord är lika fruktansvärt om mördaren är 20 som om han/hon är 50. När man har fyllt 18 år så är man myndig och får ta konsekvenserna av sitt handlande. Det får vara ett slut på mesandet med utdelandet av straff i Sverige. Mördare ska inte kunna promenera ut i frihet efter 7 år, inte heller efter 18 år.

Skyltsöndag
Idag kommer det vara massor av människor på stan i Umeå eftersom det är skyltsöndag. Jag kommer hem med ett plan på eftermiddagen så jag kommer förhoppningsvis hinna ta en sväng i centrum och titta på några av begivenheterna. Sedan blir det ett varv med Winston så att både vovve och husse får lite motion (även om det har blivit lite promenerande även under dagarna nere i Stockholm.) innan det blir dags för att förbereda den kommande veckans möten.

På återhörande!