Rädda Marta & spetsutbildningar på gymnasiet

Rädda Marta!
Bra av VK-koncernen att ställa upp med sponsorpengar för att rädda kvar Marta i UIK och Umeå. Det finns inget inget bättre och större affischnamn än Marta så det är ‘välinvesterade’ pengar – ska man satsa på marknadsföringsinsatser så är väl detta ett ypperligt läge. Detta måste gälla för fler – förhoppningsvis kommer fler privata aktörer ut på banan och tydligen pågår det ju också förhandlingar på flera håll. Alla måste dra sitt strå till stacken. Även Umeå kommun har ett starkt intresse av att Marta stannar, så är det.

Bra beslut om spetsutbildningar!
Gymnasienämnden har tagit beslut om att ansöka om att få starta spetsutbildningar inom matematik och kemi/biologi för elever med hög studietakt. Ansökan går nu till Skolverket som har att hantera den. Bra att Umeå kommun visar framfötterna och utnyttjar de möjligheter som nu ges att vässa utbildningarna i kommunen.