Fullmäktige idag, flygkaos & Norrlands huvudstad igen..

Om en timme börjar denna månads fullmäktigesammanträde, med en rad motioner och interpellationer som ska hanteras. Först ut är den interpellation vi i Alliansen har lämnat in om utredningen av osund konkurrens – det ska bli intressant att höra socialdemokraternas försvar i den frågan.

Vi kan se på nyheterna att det är förseningar och inställda flygningar, som ett resultat av bl.a. snöstorm och kraftiga vindbyar. Jag fick just sms av en av våra fullmäktigeledamöter, Katja Isacsson, som varit på MUF-stämma söderut och blivit invald i MUF:s förbundsstyrelse i helgen. Hennes plan hade blivit inställt inte bara igårkväll utan även idag, så hinner vi inte fixa någon ersättare har vi en tom stol idag. Så kan det gå när vädrets makter är på det humöret.

För något år sedan gjorde Sundsvall ett försök att lansera sig som Norrlands huvudstad. Man gav emellertid snabbt upp och retirerade i frågan, men nu ser jag att Sundsvall börjat annonsera med reklam för att man är Norrlands huvudstad igen. Jaja, jag säger som jag sa senast det begav sig – bra och roligt att Sundsvall vågar utmana Umeå om tronen! Konkurrens mellan städer och regioner är av godo. Det tvingar alla att ständigt utveckla sig för att bli bättre.

Fullmäktige idag, flygkaos & Norrlands huvudstad igen..

Om en timme börjar denna månads fullmäktigesammanträde, med en rad motioner och interpellationer som ska hanteras. Först ut är den interpellation vi i Alliansen har lämnat in om utredningen av osund konkurrens – det ska bli intressant att höra socialdemokraternas försvar i den frågan.

Vi kan se på nyheterna att det är förseningar och inställda flygningar, som ett resultat av bl.a. snöstorm och kraftiga vindbyar. Jag fick just sms av en av våra fullmäktigeledamöter, Katja Isacsson, som varit på MUF-stämma söderut och blivit invald i MUF:s förbundsstyrelse i helgen. Hennes plan hade blivit inställt inte bara igårkväll utan även idag, så hinner vi inte fixa någon ersättare har vi en tom stol idag. Så kan det gå när vädrets makter är på det humöret.

För något år sedan gjorde Sundsvall ett försök att lansera sig som Norrlands huvudstad. Man gav emellertid snabbt upp och retirerade i frågan, men nu ser jag att Sundsvall börjat annonsera med reklam för att man är Norrlands huvudstad igen. Jaja, jag säger som jag sa senast det begav sig – bra och roligt att Sundsvall vågar utmana Umeå om tronen! Konkurrens mellan städer och regioner är av godo. Det tvingar alla att ständigt utveckla sig för att bli bättre.