Snålblåst och förberedelser

Ja, nu blåser det riktigt kallt utomhus. Huvaligen. T.o.m. Winston var ovillig att ge sig ut här för en timme sedan. Det var tur att vi tog långpromenaden i skogen tidigare idag, då det fortfarande var drägligt att vara ute. Även för en bekväm engelsk setter 🙂

Annars har jag suttit och börjat förbereda morgondagens fullmäktigesammanträde. Jag har några motioner som kommer upp till behandling imorgon, dels en om att klotter ska tas bort inom 24 timmar från det att anmälan inkommit, dels en om att införa möjligheten till medborgarförlag. Kommunstyrelsens förslag är att avslå den första och bifalla den andra.

Morgondagens första debatt blir en interpellation från oss fyra gruppledare i Alliansen, där vi frågar Holmlund (s) hur det går med utredningen om osund konkurrens samt vad det blev av alla förslag om att konkurrensutsätta ytterligare verkamhet. Av svaret att döma så har man inte lyft ett finger på över ett och ett halvt år vilket är rejält pinsamt. Och allvarligt eftersom man struntar i politiskt fattade beslut. Inte underligt att lokala företagare är missnöjda med sakernas tillstånd.