Kriminalisera djursex

Igår när jag i Stockholm promenerade över Mynttorget pågick en manifestation som krävde kriminalisering av sexuellt umgänge med djur. Möjligheten fanns också att skriva på protestlistor, och för en gångs skull stannade jag till och skrev dit mitt namn. Det var en självklarhet.

Expressen har haft en artikelserie där de avslöjat förekomsten av djursexnätverk i Sverige. Inte för att förekomsten av övergrepp mot djur skulle vara någon nyhet i sig, dessvärre. Däremot är det en praktskandal att djursex ännu inte är kriminaliserat i Sverige. Varför ska vi ha en lagstiftning som skyddar sadistiska djurplågare? Olika riksdagsledamöter har genom åren motionerat om att det ska vara olagligt att ha sex med djur, liksom i exempelvis England och andra länder, men icke. Nu har äntligen minister Eskil Erlandssson aviserat en lagändring.

Inte en SEKUND för tidigt.

De här grupperingarna och individerna ska självklart bekämpas av polisen och hamna bakom lås och bom.