17.000, Medborgarförslag och Vindeln+Umeå=sant?

Höjd skatt för de flesta med (v)
Vänsterpartiet vill enligt Lars Ohly höja skatten för 75% av befolkningen. Alla som tjänar mer än 17.000 kr i månaden ska drabbas av mindre pengar i plånboken om vänstern får bestämma. Det är tydliga besked! Frågan är naturligtvis om vänstern är överens med socialdemokraterna om denna linje, eftersom de vill sitta i samma regering efter valet 2010. Nej just ja – de pratar ju inte med varandra……

Medborgarförslag i Umeå
Vid gårdagens kommunstyrelse så ställde sig alla partier bakom den moderata motionen om att införa s.k. medborgarförslag i Umeå. Nu går ärendet vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut. Det är positivt för Umeå att öppna upp för denna möjlighet till ökad delaktighet för invånarna. Då får alla umebor samma förslagsrätt till fullmäktige som de folkvalda politikerna, även om den slutgiltiga beslutsrätten fortfarande ligger hos politikerna.

Vindeln+Umeå=sant?
Av och till diskuteras det om samgåenden mellan olika kommuner i Umeåregionen. I Vindeln har en bred koalition bestående av moderaterna, kristdemokraterna, folkpartiet och vänsterpartiet nu lämnat in en motion om att utreda förutsättningarna för Vindeln att gå ihop med Umeå. Personligen skulle jag hälsa Vindeln varmt välkomna att slå ihop sig med oss i Umeå, men det måste i så fall ske efter att Vindeln själva kommit fram till att det vore det bästa för deras kommun. Att det finns många samordningsvinster att göra är ju givet.