Jämförelser, skadegörelse och Höstljus

SKL-jämförelser
Sveriges Kommuner och Landsting genomför jämförelser och rankingar av landets kommuner när det gäller en rad områden, nu senast skolan och äldreomsorgen. I båda dessa undersökningar hamnar Umeå sämre till än förväntat, vilket borde leda till eftertankte och i vissa fall omprövningar. Trots att kommunen satsar mycket resurser på såväl grundskola, gymnasiet som äldreomsorgen så lyckas vi inte få de goda resultat som man hade kunnat förvänta sig av detta.

Skadegörelse
Igår bloggade jag om den onödiga och upprörande skadegörelse som hade ägt rum under helgen dels på restaurang Garaget, dels på Komatsu på Ersboda. Idag kan vi läsa att kommunens belysning vid bl.a. Broparken men även utmed gång- och cykelvägar utsätts för systematisk skadegörelse. Att detta kostar skattepengar, som heller hade kunnat användas till annat, det verkar inte bekomma dem som förstör. Här måste det till krafttag för att komma till bukt med skadegörelsen.

Höstljus
Igår när jag promenerade hem från ett kvällsmöte med partiet så kunde man ana vissa av de installationer som kommer finnas med i 2008-års Höstljusfestival. Detta år verkar kunna bli något utöver det vanliga, om man ska tro förhandsglimtarna. Ägnade också morgonen till att bläddra igenom den broschyr som beskriver de 19 (20!) installationer som kommer att finnas med och det bådar gott. Invigningen sker imorgonkväll och då har jag för avsikt att vara på plats på Rådhustorget.

Nu är det dags för möte med kommunens Globaliserings- och forskningsutskott för att senare idag ha möte med kommunstyrelsen.

Hej så länge!