Ofog, sänkta krav och nolltolerans

Ofog och skadegörelse
Läser om den skadegörelse som drabbat olika företagare, nu senast restaurang Garaget på Umedalen, och det är ju fullkomligt åt skogen. Likaså det som Komatsu Swelog drabbades av under helgen. Har människor inget vettigare att ägna sin tid åt?

Sänkta krav
Det finns tydligen ett förslag om att polisen ska sänka sina inträdeskrav. Bl.a. ska man ta bort de fysiska inträdesproven på snabbhet och styrka. Hmm…. är det inte vettiga krav att ställa på blivande poliser? Med tanke på vilka arbetsuppgifter de förväntas utföra i formen av ingripanden.

Noll-tolerans mot klotter
Avslutningsvis kan jag konstatera att flera kommuner infört nolltolerans mot klotter, där klotter tas bort inom 24 eller 48 timmar, med goda resultat. I Umeå påstås det emellertid vara en omöjlighet. Omöjlighet? Nja, snarare en fråga om prioriteringar och resurser. På nästa fullmäktgie ska den moderata motionen om just detta behandlas.