Försvaret, (s) rasar och Minerva

Bloggen kommer lite senare idag då jag istället har hunnit med två intressanta möten på förmiddagen, varav ett som hade koppling till massmedia och hur de arbetar. Bra samtal!

Försvarsminister Sten Tolgfors (m) meddelar på debattplats att det svenska försvaret ska förstärkas, så att fler förband ska bli tillgängliga snabbare för att möta direkta anfall mot Sverige. Att vi har låtit det svenska försvaret förfalla så att vi inom ett år (!) endast kan mobilisera 11.000 (!) man är ju rent skamligt. Inget parti kan krypa undan ansvaret för det. Men nu ska det bli ändring och det är positiva besked. Inte minst Rysslands agerande i Georgien, dess nyvaknade intresse för Östersjön och planerna på utplacering av nya missilsystem i Kaliningrad oroar.

Socialdemokraterna fortsätter att dramatiskt rasa i opinionen, enligt en ny mätning i dag Det är dock på valdagen det avgörs och dit är det lång väg kvar. Men det är intressant att det går dåligt för (s) i den sekund Mona Sahlin tvingas ut på banan och öppnar munnen. Det bådar gott.

Ser att omdebatterade och mycket framgångsrika Minervaskolan i Umeå har lyckats bra återigen. Enligt uppgifter i media var man bäst i länet på DN:s tävling i nutidsorientering. Tydligen fungerar det bra på skolan och det är inte förvånande för oss som följt skolans utveckling sedan starten.