Besök på Volvo Lastvagnar, ordförandeklubban och vår USA-resenär

Igårkväll arrangerade moderaterna i Umeå ett studiebesök på Volvo Lastvagnar. Mötet var intressant, även om jag så klart varit på besök där tidigare. Besöket gjordes i skuggan av de stora varsel som drabbat de anställda på fabriken, men samtidigt är det glädjande att de stora investeringarna (1,4 miljarder i senaste satsningen) fortsätter som planerat. Det visar ju att Volvoledningen vill fortsätta satsa på fabriken i Umeå. Och när konjunkturen vänder upp igen så står Umeå redo att producera mer hytter än tidigare.

Idag har Holmlund (s) åkt på konferens söderut, vilket innebär att jag sitter ordförande för både arbetsutskott och näringslivs- och planeringsutskottets sammanträden. Vid tidiagre tillfälle har jag fått möjlighet att använda utslagsrösten för att avgöra ärenden i oppositionens favör, men om det blir något sådant idag återstår att se.

Vännäsmoderaten Jan Nilsson är nu på besök i USA och följer presidentvalkampanjen på nära håll. Resan var första pris i den medlemsvärvartävling som Jan Nilsson vann tidigare i höst.

Jan Nilsson Bloggar direkt från valet i USA