Teknikens under..

I London har vi hittils träffat ett antal representanter för den utsedda kommission som jobbar som ‘bollplank’ till Londons borgmästare för att utveckla staden till en förbild när det gäller hållbar utveckling. Vi höll till på stadshuset (London City Hall) med en imponerande utsikt över centrala London.

Har noterat att det är ekologiskt och rättvisemärkt som gäller i England numera. Oavsett vi har varit i Bristol, Winchester eller London – varav de sistnämnda är konservativt styrda – så är det ekologisk mat, ekologiskt kaffe och the etc som finns till försäljning. Ja, i Bristol marknadsförde man även ett ekologiskt producerat öl.

Ja, nu var det ju inte detta jag egentligen tänkte blogga om idag utan istället hur tekniken har underlättat arbetet något oerhört. Bara det faktum att jag har med mig den bärbara datorn och kan koppla upp mig, läsa mail, besvara mail, följa med i VK, VF och övriga svenska media är ju helt fantastiskt egentligen. Det underlättar också när man sedan kommer hem efter att ha varit borta i fem dagar – då är det mesta av mailskörden redan genomgången och åtgärdad.

Imorgon kommer vi åter till Umeå, och då blir det att förbereda sig och läsa handlingar inför måndagens kommunfullmäktigesammanträde.