Årshögtid, överskott och Ohly

Universitetets årshögtid
I lördags deltog jag vid Umeå Universitets årshögtid för första gången. Det var en intressant och givande tillställning – över 550 gäster med tal, promovering, utnämnande av professorer, efterföljande bankett och mingel. En afton då man hann prata allt mellan himmel och jord, under avslappnade former.

Överskott som är ett underskott?
Lennart Holmlund (s) slår knut på sig själv i försöken att nonchalera det faktum att Umeå kommun gör rekordöverskott år efter år – 2008 verkar bli ännu ett år då resultatet pekar på All-time high. I dagens VK skriver han en insändare där han försöker vrida budskapet till det för honom rätta. Men faktum kvarstår – Umeå går flera hundra miljoner plus varje år och det understryker bara att kommunens styrande parti socialdemokraterna tar ut för mycket i skatt av umeborna. Och det i sin tur innebär att umeborna har det sämre ställt en nödvändigt, allt pga sossarna och deras högskattepolitik.

Lars Ohly (v)
Vänsterpartiets ledare Lars Ohly gör allt för att accepteras av socialdemokraterna. Nu säger han, tvärtemot tidigare uttalanden, att vänstern inte tänker ställa några krav gentemot (s) och (mp) överhuvudtaget utan är villig att diskutera allt. Bara för att inte fortsätta bli utfryst av sina ‘vänner’ i oppositionen. Hur var det nu med att vänsterpartiet hade slutat agera dörrmatta åt (s)? Är Ohly tillbaka på marken?