Innebandyarena m.m.

Har varit i Stockholm tre dagar och har just uppdaterat mig genom att läsa igenom de senaste dagarnas VK och VF.

En het debatt har tydligen blossat upp beträffande planerna på Gammliavallen med större fotbollsarena, ny innebandyhall och ombyggd och utökade utrymmen i nuvarande sporthall. Lite förvånad över tonläget blir jag dock, inte minst när man läser rubrikerna om ‘Nej till ny innebandyhall’. Vi ska ju ta ett inriktningsbeslut på tisdag om hur vi vill att Gammliavallen ska utvecklas. Hittills har de tveksamma rösterna fokuserat på om vi överhuvudtaget ska bygga nytt och större. Det kostar ju nämligen pengar att investera och därefter betala för nya driftskostnader.

Från moderaterna har vi hela tiden varit, och är även fortsättningsvis, POSITIVA till de nya planerna på Gammilavallen – fotbollsarena, ny innebandyhall och utökningen av den nuvarande hallen. Det huvudförslag som ligger på vårt bord, beträffande ny innebandyhall, innebär ju faktiskt att man får två nya innebandyplaner att spela på i den nya anläggningen. Förvisso inte med en publikkapacitet på 3500, vilket var avsikten när tanken var att vi skulle ansöka om VM. Men nu blev det ju inte så och därefter har jag uppfattat det som att alla hade förståelse för mindre publikkapacitet och två planer istället för en. Vid en dragning för en vecka sedan så fick jag också uppfattningen att innebandyn i Umeå, med undantag för en klubb, var inne på samma linje. Och i nuvarande förslag så kommer man nästan upp i en publikmöjlighet på 1700-2000 personer. Det är ju inte fy skam heller…. Men allt är förhoppningsvis inte svart eller vitt. Vad jag har förstått så ligger kommunen och innebandyn inte så långt ifrån varandra i de diskussioner som pågår, så när krutröken lagt sig så borde alla kunna vara nöjda med slutresultatet. Och kan man inom den yta som står till buds fixa ytterligare publikplatser så är väl det bara bra.

Nog om det för idag. Inom kort bär det av för att delta på Årshögtiden vid Umeå Universitet: promotion, installering av nya professorer och därefter middag.