Hartman (s) angriper Holmlund (s)….

Det var med intresse jag noterade att Hartman började blogga här på vk.se för en vecka sedan, så att socialdemokraterna i Umeå numera har två bloggare – Lennart Holmlund och Thomas Hartman.

Ännu mer intressant blir det när Hartman i sitt bloggande på bara en vecka har hunnit angripa Holmlunds inställning dels beträffande kameraövervakning, dels beträffande den nya planerade innebandyhallen. Vi är inte vana att se socialdemokrater som träter inför öppen ridå….och när det sker på bloggen så torde det finnas en tanke bakom det hela.

Är det en tillfällighet att Thomas Hartman på den senaste tiden börjat nämnas som ett av 3-4 heta namn, som kan tänkas ta över den dag Holmlund väljer att kliva av umepolitiken? Jag har hört det från två håll inom loppet av två veckor. Och i samma veva så börjar Hartman blogga på vk.se och angriper dessutom den obestridde ledaren.

Tillfälligheter?

Nja, vi kan nog anta att olika grupperingar och kandidater inom socialdemokraterna nu börjat agera på olika fronter för att positionera sig inför den dag då det ska bli ett generationsskifte inom (s) i Umeå.

Och att angreppen sker öppet gör det ju ännu mer intressant.