Socialbidragen ökar inte & moderata Europadagar

Det påstås ofta i debatten att utbetalningen av socialbidrag ökar i landet. Sveriges Kommuner och Landsting har nu gått ut och förklarat att så inte är fallet. De står i princip stilla – vissa kommuner har ökade kostnader medan andra kommuner har minskande kostnader. Umeå kommun är en av de sistnämnda, vilket är positivt.

Idag ska jag besöka moderaternas Europadagar som pågår torsdag-fredag i Sollentuna. Det är en förberedelse inför Europavalet i juni 2009. Olika aspekter på EU kommer att diskuteras, och självfallet de viktigaste frågorna som kommer att drivas från moderat sida: Miljön, brottsligheten, jobben, migrationen/asyl och utvidgningen.

Bland talarna ser vi – utöver våra nuvarande EU-parlamentariker – statsminister Reinfeldt, utrikesminister Bildt, biståndsminister Carlsson och partisekreterare Schlingmann. Allt som allt verkar det bli en intressant tillställning.