Volvo-stöd, Umeås ekonomi och SKL

Gårdagens möte med regeringsföreträdarna på Rosenbad var, utifrån de trista förutsättningarna, positivt. Man underströk – både Maud Olofsson och Littorin – att statens insatser skulle ske i HELA landet i de regioner och orter som drabbas, och att den samordnare som utsetts/ska utses får en viktig koordinerande roll. Däremot vet vi ju inte vem det blir i Umeå – men på flera andra ställen är det respektive landshövding som usetts.

Umeås ekonomi är fortsatt urstark. Många höjde på ögonbrynen när jag för ett tag sedan uttalade att ‘Umeå kommun badar i pengar’, men tertialrapporten visar bara att det STÄMMER. Vi gör All-time high i år igen. CA 200 miljoner kronor i överskott efter 8 månader. Det är en praktskandal att socialdemokraterna inte sänker skatten i vår kommun. Umeborna överbeskattas för att (s) tycker det är roligt att leka med andra människors pengar. Nej, dags att ge tillbaka pengar till umeborna!

Senare idag, efter två möten på förmiddagen, så bär det av för träff med Sveriges Kommuner och Landsting onsdag-fredag. Ska även hinna med att besöka partiets Europadagar i Stockholm.

På återhörande!