Många sandlådor blir det

Är på plats i Luleå för sammanträde med den utsedda Norrstyrelsen, som dessvärre är en politisk sandlåda av vad jag sett hittills. Innan lunchen ägnades tiden mest åt gnäll till höger och vänster om varför partier hade nominerat som man hade gjort och hur man fördelat nomineringarna geografiskt. De som gnäller mest är de som är de hetaste förespråkarna för storregioner….

Just nu diskuteras ‘problemet’ att invånarna i Norrland inte gillar den blivande storregionen. Därför har man arbetat fram en kommunkationsstrategi för att få norrlänningarna mer positiva till det storslagna politiska projektet. Men huvudproblemet är att medborgarna inte vill förstå det som de ‘kloka’ och förståndiga politikerna kommit fram till….

En annan diskussion är om regionen ska heta ‘Norra Sverige’, ‘Lappland’ eller ‘Norrland’.

Förespråkarna av regionen är jätteglada eftersom man kommit på den genialiska idén att regionen ska marknadsföras som ‘närmare’. Detta eftersom invånarna upplever det som att makten över sjukvårdsfrågorna med en storregion flyttas längre från invånarna – men nu ska man i en marknadsföringskampanj istället FÖRKLARA för invånarna att allt blir närmare, även om verkligheten är en annan.

För att göra det hela ännu mer tragiskt så fortsätter man att tillsätta arbetsgrupp efter arbetsgrupp, trots att regeringen inte gett klartecken vilket innebär att massor av skattepengar just nu bränns upp i onödan.

Men politiska arbetsgrupper ska det bli, enligt uppgift ca 12 stycken.

Många sandlådor blir det……..