Evenemangsarena, Sahlin föll på eget grepp m.m.

Idag bär det strax av till Luleå för möte med Norrstyrelsen, den styrelse som valts för att förbereda arbetet med en eventuell ny storregion i norr. Huruvida det blir något av det är emellertid fortfarande mycket tveksamt.

Evenemangsarena
Idagens VK kan vi läsa anlysen av förutsättningarna för en ny stor evenmangsarena i Umeå. Hinner inte kommentera det mer än om en sak i artikeln – beträffande påståendet att arbetsgruppen nu ‘vilar’ i väntan på politisk beslut. Bollen ligger alltså hos oss politiker. Intressant. Vad jag vet så har vi från politiskt håll gett klartecken för gruppen att arbeta vidare med konceptet och ta fram så pass mycket underlag beträffande frågan om lokalisering, driftasform för arenan att vi sedan ska kunna ta beslut. Men vi har inte fått någon återrapportering ännu, så någon boll har ännu inte kommit till politisk nivå. Inte vad jag känner till i alla fall…..

Gårdagens partiledardebatt…
var ju förödande för Mona Sahlin (s). Sprickan inom oppositionen var uppenbar, och Mona Sahlins irrande under veckan där hon först stängde dörren till (v) oxh sedan under förudmjukande former tvingades öppna den igen gjorde ju att Alliansregeringen kunde luta sig lugnt tillbaka. Regeringen flyttar fram sina positioner i debatten. Det var på tiden.

Evenemangsarena, Sahlin föll på eget grepp m.m.

Idag bär det strax av till Luleå för möte med Norrstyrelsen, den styrelse som valts för att förbereda arbetet med en eventuell ny storregion i norr. Huruvida det blir något av det är emellertid fortfarande mycket tveksamt.

Evenemangsarena
Idagens VK kan vi läsa anlysen av förutsättningarna för en ny stor evenmangsarena i Umeå. Hinner inte kommentera det mer än om en sak i artikeln – beträffande påståendet att arbetsgruppen nu ‘vilar’ i väntan på politisk beslut. Bollen ligger alltså hos oss politiker. Intressant. Vad jag vet så har vi från politiskt håll gett klartecken för gruppen att arbeta vidare med konceptet och ta fram så pass mycket underlag beträffande frågan om lokalisering, driftasform för arenan att vi sedan ska kunna ta beslut. Men vi har inte fått någon återrapportering ännu, så någon boll har ännu inte kommit till politisk nivå. Inte vad jag känner till i alla fall…..

Gårdagens partiledardebatt…
var ju förödande för Mona Sahlin (s). Sprickan inom oppositionen var uppenbar, och Mona Sahlins irrande under veckan där hon först stängde dörren till (v) oxh sedan under förudmjukande former tvingades öppna den igen gjorde ju att Alliansregeringen kunde luta sig lugnt tillbaka. Regeringen flyttar fram sina positioner i debatten. Det var på tiden.