Insättningsgarantin, spårbilar och s-skuggbudget

Regeringens besked igår att man höjer insättningsgarantin till 500.000 kr per sparare och bank var mycket välkommet. Det borde lugna spararna så att de inte behöver frukta för sina sparpengar i onödan. Det visar också att regeringen är beredd att göra det som krävs för att bibehålla stabiliteten i Sverige när det blåser som värst.

Spårbilar
Förhoppningsvis tar näringslivs- och planeringsutskottet idag beslut om att gå med i det nätverk av kommuner (KOMPASS) som samarbetar för att utveckla och anpassa spårbilar/spårtaxi till svenska förhållanden. Vi lyckades ju få igenom ett Alliansuppdrag i juni som innebar att vi skulle utreda hur spårbilar skulle kunna passa i den övergripande trafikplaneringen i Umeå. Nu är vi redo att gå ännu ett steg på den vägen.

S-skuggbudget
Återkommer med kommentarer under dagen. Har inte hunnit läsa så mycket annat än vad jag hann skumma igenom i morse, men inte oväntat så delar man ut mer pengar än regeringen. MAn höjer också ersättningsnivåerna, men verkar fortsatt vara emot jobbskatteavdragets senare delar. Det innebär alltså stora skattehöjningar för låg- och medelinkomsttagare. Och något vägpaket i Umeå skulle det inte kunna bli med s-budgeten när de dessutom ska samarbeta med miljöpartiet och vänstern. Ska förövrigt bli intressant att se hur deras ekonomiska alternativ passar ihop…….. Oppositionen bestående av s, v och mp.