Grattis UIK!

SM-guld
UIK är svenska mästare för sjunde gången efter att ha besegrat Kristianstad med hela 8-0. Därmed har UIK fler SM-guld än någon annan klubb på damsidan. Det är bara att lyfta på hatten (om man hade haft nån sån), applådera och gratulera å det allra varmaste. UIK fortsätter att vara det starkaste kortet som ambassadörer för Umeå. Ett stort GRATTIS!

Regn och handlingar att läsa
Var ute på en långpromenad tidigare idag med Winston, och det var innan det började ösregna. Höstdagarna är generellt härliga men just regnet skulle man kunna klara sig utan. Sen dess har jag suttit och läst handlingar inför veckans alla möten. Ett litet avbrott gjorde jag för att se en glimt av ‘Last Night of the Proms 2008’ som gick på en av TV-kanalerna. Storslaget som alltid.

Polisskjutning
Sent på fredagskvällen drog en man kniv mitt på Stureplan i Stockholm. Han hotade att skada poliser på platsen, och uppmanade dem att skjuta honom. Efter att först ha skjutit ett varningsskott tvingades en polis att skjuta mannen i foten. Men typiskt för den svenska debatten så ifrågasätts polisens agerande. Självklart måste polisen kunna skjuta i nödvärn. Och självfallet måste dom som angriper polisen och försöker skada dem räkna med att det kan gå illa. Av allt att döma så har polisen agerat helt enligt regelboken.

Vittnens identitet röjs
Det är fullständigt åt skogen att brottsoffers och vittnens identitet kan avslöjas genom att unga kriminella går till socialen och begär ut sin akt – ofta har ju polisen skickat in information till de sociala myndigheterna om och där står ofta diverse vittnesmål ord för ord, beträffande saker som ungdomarna gjort. Och med dessa dokument kan vittnen och brottsoffer hotas till tystnad av de unga kriminella. Fullkomligt befängt. Denna möjlighet måste täppas till omedelbart.