Besök av Gunnar Hökmark och gårdagens blogg

Idag besöker den moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark oss i Umeå. Hökmark var tidigare partisekreterare för moderaterna, och har en lång meritlista i övrigt. Nu är han delegationsledare för moderaterna i EU-parlamentet.

Under dagen kommer han att besöka SLU och FOI, samt släppa en bok i samband med en pressträff på universitetet. Lunch blir det också med lokala moderata företrädare och medlemmar.

Avslutningsvis apropå min blogg igår – japp, visst var det en vänsterpartist som hade läst mitt blogginlägg och tolkat det som fan läser bibeln. Ingen mindre än vänsterns gruppledare Tamara Spiric. Men jag noterar att jag får beröm (kors i taket) för att jag uppmärksammar frågan, även om Tamara kräver att jag i min blogg borde ha kommit med heltäckande lösningar för alla jämställdshetsproblem i samhället, tydligen. Men nu var det inte det bloggen handlade om utan just hur vi ska kunna förändra de politiska arbetsformerna så att det blir lättare att kombinera politiskt engagemang med ett liv vid sidan om politiken. Därav mitt konkreta exempel på att man lätt kan halvera mötestiden på kvällar och helger. Självklart finns det mycket annat att göra – det var ETT exempel.

Sen att det skulle vara särskilt männen som uppvisar ‘aggressiva attityder’ och strukturer i politiken – nåja, vi ser nog exempel på sådant beteende hos säväl män som kvinnor i politiken, och då är verkligen inte lokalpolitiken i Umeå något undantag.