Som FAN läser Bibeln…

….så har tydligen någon eller några läst mitt tidigare blogginlägg idag om politikens arbetsformer.

Blev just uppringd av en journalist som berättade att någon/några blivit upprörda och tolkat min blogg som att jag cementerar könsrollerna, och vill få kvinnor att välja mellan antingen karriär eller familj…?!?!??!!!!? (error, error).

Hur läser de då?

Min poäng var följande: Det är ett allvarligt problem att så många – och då främst kvinnor – hoppar av politiken, och en stor bov enligt min mening är politikens otidsenliga arbetsformer. Man förväntas ställa upp och gå på möten varje kväll i veckan, mer eller mindre. Och gör man inte det så lever man inte upp till de höga förväntningar som alla med förtroendeuppdrag bedöms efter. Och det ställs faktiskt hårdare krav på kvinnor, beroende på hur vårt samhälle ser ut. För även om vi lever i ett förhållandevis jämställt samhälle så vet vi att kvinnor är dom som i större utsträckning tar ansvar för hem och familj. Jag tror att de allra flesta kan instämma i att så är fallet. Vi som är aktiva i de politiska partierna har ett ansvar att underlätta för alla att vara delaktiga i politiken, på var och ens villkor. Det måste gå att kombinera politik, arbetsliv och familj. Exakt samma uppfattning och synpunkter har jag framfört i debattartiklar under våren (i bl.a. VK) tillsammans med Moderatkvinnornas ordförande i Sverige, Magdalena Andersson – och då har ingen hört av sig med så här vansinniga tolkningar.

Men nu har blogginlägget tydligen tolkats av någon som att jag cementerar könsrollerna (!) och vill tvinga de kvinnliga politikerna att välja mellan familj och karriär/politik (!). När det är PRECIS TVÄRTOM.

Ska bli himla intressant att läsa morgondagens tidning. För den som kommer med såna synpunkter har VALT att läsa min blogg som Fan läser Bibeln. Förmodligen är det väl någon extrem vänsterpartist…

Som sagt – det blir intressant att slå upp morgondagens tidning.