Hektiska dagar

På plats i Stockholm sedan i tisdags så är det möte efter möte i en aldrig sinande ström. Därför har jag inte heller kommit åt att blogga förrän nu på kvällen.

Igår var det firande av SKL:s 100-års jubileum, som avslutades med en middag där kronprinsessan Victoria var hedersgäst och hon höll ett tal där hon bl.a. betonade vikten av SKL och de insatser alla dess förtroendevalda bidrar med. Det har varit givande dagar i huvudstaden – har hunnit växla några ord med såväl ministrar som kommunalrådskollegor. Idag var det också mitt sista sammanträde med utbildningsberedningen, eftersom jag avsäger mig det uppdraget för att ta plats i SKL:s styrelse. Första sammanträdet med styrelsen imorgon på förmiddagen. Det skall bli intressant. Umeå är sedan tidigare starkt representerade i styrelsen genom såväl Anders Sellström (kd) som Tamara Spiric (v) – och nu kommer även jag med kring styrelsebordet. Det är väl endast Stockholm som slår Umeå i representation i styrelsen, vilket får ses som ett gott betyg i sammanhanget.

Nu ska jag ägna resten av kvällen till att läsa handlingar. Kanske blir det också en promenad för att komma upp i tillräckligt många steg så att stegräknaren kan vara nöjd med dagens insats 🙂