Härlig höstdag, landstinget och EU-provval

Den här dagen torde kvala in som en av de bättre under hösten. Klar luft, soligt och därmed ganska varmt trots allt. Ute i I20-skogen gick jag den vanliga rundan med Winston och konstaterade att den Norra länken (del i vägpaketet) kommer gå rakt över vår promenadslinga så det blir till att hitta nya strövområden längre fram. Men det gör jag så gärna i det här fallet, ska väl tilläggas. Vackert var det också. Hälften av träden har nu skiftat i färg från grönt till gult. Japp, det är något särskilt med hösten.

Läser här på vk.se att landstinget återigen har problem med ekonomin. Vem är förvånad? De har en vänstermajoritet som tillhör de mest bakåtsträvande i landet – man vägrar diskutera alternativa driftsformer inom hälso- och sjukvården och deras enda lösningar på ständigt återkommande underskott är ständigt återkommande skattehöjningar. Jag hoppas att västerbottningarna får nog av deras inkompetens i valet 2010 och röstar bort vänstergänget från makten i Västerbottens läns landsting.

Det har varit mycket notiser i lokaltidningarna kring vilka politiker som ställer upp och kandiderar till EU-parlamentet i nästa års val. Vi moderater ska i höst ha ett nationellt provval och jag noterar att Moderaterna i Västerbotten lyckats få med tre stycken kandidater i provvalet, vilket var fler än väntat. Sedan är det ju inte givet att alla hamnar på valsedeln, men det var en bedrift att bara lyckas kvala in till deltagande i själva provvalet. De tre från länet är Nicklas Sandström (Umeå), Elisabeth Björnsdotter Rahm (Lycksele) och Kenneth Isaksson (Robertsfors).